Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 10. října 2012

Krátce před 13. hodinou vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové k otevření dveří bytu v ulici E. Beneše v Hradci Králové. Po příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že se nejedná o nebezpečí z prodlení a uživatelce bytu byl předán kontakt na zámečnickou firmu.

Bez zranění se obešla další dopravní nehoda, která se stala odpoledne na světelné křižovatce u Tesca na Brněnské třídě v Hradci Králové. Na semaforech se postupně srazila tři osobní vozidla Volkswagen Golf, Mercedes a Opel Vectra.

Na místo události vyjeli ve 13:46 hodin profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové s technickým automobilem a cisternou. Po příjezdu na místo byli všichni účastníci nehody mimo vozidla. Nikdo z nich nebyl zraněn. Hasiči zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem a po zadokumentování události pomohli s naložením nepojízdného Mercedesu na odtah.

Další dvě vozidla byla schopna odjet po vlastní ose. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.


Požár přístřešku likvidovali včera vpodvečer profesionální hasiči z Hradce Králové. K požáru došlo v prostoru za Fakultní nemocnicí, kde si bezdomovci postavili provizorní přístřešek. Hasiči uvnitř provizorního obydlí našli dvě propanbutanové lahve, které ochlazovali.

Plameny ještě zasáhly strom, který stál poblíž. Hasiči zlikvidovali požár během dvaceti minut od ohlášení. Hmotná škoda nevznikla a nedošlo ke zranění osob.


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Profesionální hasiči z Dobrušky vyjeli k úklidu vozovky č. I/14 u obce Chábory. Z netěsnící nádrže nákladního vozidla došlo k úniku nafty. Hasiči zasypali uniklou látku sorbentem a poškozenou nádrž utěsnili speciálním tmelem.


Územní odbor Náchod

Profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Červeného Kostelce likvidovali včera ráno požár neobydleného domu v obci Zábrodí. Jednalo se o požár dřevěného stropu nad kamny. Hasiči po lokalizaci požáru museli rozebrat poškozený strop a pomocí termokamery najít skrytá ohniska, která dohasili.

Požár se podařilo zlikvidovat po více jak dvou hodinách od ohlášení události. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 80 tisíc korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření. Při požáru nebyl nikdo zraněn.


Územní odbor Trutnov

Ke střetu nákladního vozidla a cyklisty došlo včera po osmé hodině večer na silnici č. I/14 v Kostelecké ulici ve Rtyni v Podkrkonoší. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Červeného Kostelce.

Hasiči do příjezdu záchranné služby poskytovali zraněnému cyklistovi předlékařskou pomoc a po příjezdu záchranářů jej předali do péče lékaře.


Trutnovští profesionální hasiči odstraňovali z vozovky v Janských Lázních olejovou skvrnu.


Jednotka dobrovolných hasičů z Hostinného vyjela k otevření dveří bytu v ulici Sídliště v Hostinném, kde bylo podezření na zdravotní problémy uživatelky bytu. Žena otevřela dveře sama a nejevila žádné známky zranění ani zdravotních potížích.


Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči z Hořic vyjeli včera vpodvečer k nahlášenému úniku plynu v Husově ulici v Hořicích. Mělo se jednat o únik z neznámého zdroje v prostoru řadových garáží. Hasiči měřením nezjistili žádnou koncentraci plynu v ovzduší a ve spolupráci s Městskou policií prověřili několik garáží, kde se nacházela vozidla na LPG.

Žádný únik nezjistili a v prověřovaných garážích nebyla naměřena žádná koncentrace nebezpečného plynu. Strážníci na místě ponechali výzvu pro majitelé dalších garáží, aby si u vozidel na LPG zkontrolovali nádrže.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet