Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zraněný motorkář byl odvezen do nemocnice, hasiči zajistili místo nehody

V 15:22 hodin byla na operační středisko hasičů ve Zlíně oznámena dopravní nehoda osobního vozidla a motocyklu, ke které došlo na komunikaci mezi městem Napajedla a obcí Halenkovice.

Na místo události vyjela profesionální jednotka hasičů ze stanice Otrokovice s jedním zásahovým vozidlem. Po šesti minutách od výjezdu ze stanice již byli hasiči na místě a zahájili první předlékařskou pomoc u řidiče motocyklu zn. Honda, který zůstal na místě kolize s osobním vozidlem zn. Subaru zraněn.

Následně se na místo nehody dostavila i posádka zdravotnické záchranné služby, která zraněného převzala do své péče a po ošetření ho také transportovala do zdravotnického zařízení.

Jednotka zajistila s policisty místo nehody, které blokovalo provoz na místní komunikaci, a provedla nezbytná protipožární opatření. Zajistila také oba dopravní prostředky proti úniku provozních kapalin. Po příjezdu dopravní policie a zadokumentování místa nehody provedli hasiči likvidační práce a v 17:26 hodin hlásili návrat na svou stanici.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet