Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Zlínsku se bourá, hasiči u nehod zasahují celý den

K první dopravní nehodě osobního vozidla došlo dnes po půl třetí u obce Žeranovice na Kroměřížsku. Na místo události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů stanice Holešov s jedním zásahovým vozidlem.

Po příjezdu velitel hlásil, že osobní vozidlo zůstalo po nehodě převráceno na střeše napříč vozovkou. Hasiči provedli nasvětlení místa události, protipožární opatření a odpojení akumulátorové baterie.

Ke zranění osob nebo úniku provozních kapalin z vraku vozidla nedošlo. Po zadokumentování místa nehody policií bylo vozidlo převráceno a po provedení likvidačních prací se jednotka vrátila na svou stanici.


V 08:36 hodin přijalo operační středisko oznámení o nehodě dvou osobních vozidel u Nezdenic na Uherskobrodsku. Řidič vozidla zn. Renaultu dostal při jízdě smyk a za ním jedoucí řidička již nedokázala zabránit následnému střetu.

Poplach byl vyhlášen profesionálům ze stanice Uherský Brod, kteří pak byli na místě nehody společně s policií a zdravotnickou záchrannou službou do několika minut.

Na místě události se nacházela jedna lehce zraněná osoba, která byla po prvotním ošetření odvezena do zdravotnického zařízení. Hasiči provedli nezbytná protipožární opatření a následné likvidační práce.


Od deváté hodiny ranní zasahuje také jednotka stanice Bystřice pod Hostýnem u dopravní nehody dvou osobních vozidel na výjezdu z města, směrem na Holešov. Na místě se také nachází ostatní složky integrovaného záchranného systému.

Po provedení protipožárních opatření a likvidačních prací po úniku provozních kapalin zůstává jednotka na místě události.


V 09:30 vyslal operační důstojník jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů ze Slavičína k hlášené dopravní nehodě u obce Petrůvka, kde došlo k převrácení osobního vozidla na střechu.

Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že nedošlo k žádnému zranění osob ani úniku provozních kapalin z vraku vozidla. Po zadokumentování místa nehody policií provedli hasiči likvidační práce a v 10:16 hodin zahlásili ukončení zásahu.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet