Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Domek asi zničil žhář

Ve čtvrtek brzy ráno došlo v Tlumačově k požáru zahradního domku, který byl pravděpodobně založen úmyslně neznámým pachatelem.

Dne 5. 10. 2006 v 01:12 hod. byli hasiči informováni o požáru zahradního domku v Tlumačově.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic se dvěma cisternami, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů z Tlumačova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že nedaleko fotbalového hřiště došlo k požáru zahradního domku.

Už při příjezdu hasičů byla v plamenech střecha, která se postupně popadla i s částí stropu do přízemí domku. Hasiči rozvinuli vodní vedení a požár postupně lokalizovali a uhasili. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Požár vznikl v podkroví zahradního domku a rozšířil se na část střešní a stropní konstrukce. Vyšetřovatel postupně vylučoval možné příčiny vzniku požáru, až dospěl k názoru, že požár byl založen úmyslně neznámou osobou. Na místo byla povolána policie a nadále probíhá společně šetření. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 10.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další části domku za 10.000 Kč.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet