Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči ve Slatině cvičili likvidaci požáru elektroinstalace ve zvonici místního kostela

Na dnešní den bylo naplánováno taktické cvičení jednotky SDH obce Slatina. Tématem byl požár ve zvonici kostela Nanebevzetí Panny Marie. Ten měla dle plánu cvičení způsobit elektroinstalace pro obsluhu zvonu a kostelních hodin.

K události po ohlášení vyjela obě vozidla místní jednotky – CAS K25 Liaz v posádce 1+5 a DA12 Avia s družstvem o zmenšeném početním stavu, tedy 1+3.

Na místo dorazil pouze prvovýjezdový vůz, u druhého se bohužel projevila závada na palivové soustavě a nemohl tak v jízdě pokračovat.

Hasiči na místě po provedení vnějšího průzkumu připravili dopravní vedení s rozdělovačem a jeden útočný proud, se kterým v dýchací technice vystoupali po dřevěném točitém schodišti až na zvonici kostela. Na místě byl nalezen jeden zraněný člověk, který požár dle plánu zpozoroval a pokusil se jej hasit. Přitom se nadýchal zplodin hoření.

Hasiči jej vyvedli z objektu a předali kolegům, kteří zraněnému poskytli první pomoc. Velitel zasahujícího družstva pak požádal operační středisko o vyslání vozidla záchranné služby.

Hasiči následně simulovaný požár zlikvidovali, provedli přetlakové odvětrání objektu, závěrečný průzkum a po krátkém vyhodnocení cvičení přítomným velitelem jednotky, které proběhlo na místě, se vrátili zpět na základnu.

hasici.obecsla­tina.cz

Sdílet