Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná nehoda u Moravské Třebové. Při nehodě bylo zraněno celkem šest osob

V sobotu 13. října v 18.59 hodin byla na operační a informační středisko hasičů oznámena dopravní nehoda u Moravské Třebové- Boršova. Na silnici se střetlo hned pět vozidel, dvě z nich byla mimo vozovku.

Jednalo se o automobily značek Škoda Octavia, Audi, Hyundai Sonata, Renault Thalia a Peugeot. Při nehodě bylo zraněno celkem šest osob. Jednomu malému účastníku nehody hasiči předali plyšového dráčka Záchranáčka. Plyšová hračka je předávána dětem ve stresových situacích.

Podle psychologů plyšová hračka je pro děti něčím důvěrně známým. Může být ostrůvkem bezpečí v situacích, které jsou pro děti neznámé a velmi ohrožující. Záchranáři se v takových chvílích potřebují k dětem přiblížit z důvodu ošetření, uklidnění či zjištění, co se stalo. Děti jsou často vystrašené a nechtějí mluvit s cizími lidmi, ale plyšové hračky se většinou nebojí. Mohou s ní hovořit, nebo ji k sobě pevně přivinout, zvláště pokud se nemohou schoulit do bezpečné máminy náruče.

Hasiči pomohli s ošetřením zraněných osob, zajistili vozidla proti požáru a pomohli je naložit na vozidla odtahové služby. S odstraňováním následků nehody pomohl hasičům jeřáb. Zasahující jednotky hasičů z Moravské Třebové a Svitav se zpět na základny vrátily v 23.53 hodin.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet