Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár autobusové zastávky v Malých Karlovicích se naštěstí do lesa nerozšířil

V 07:31 hodin přijalo operační středisko krajských hasičů ve Zlíně oznámení o požáru zastávky u točny autobusu v Malých Karlovicích – Tísňavách. Oznamovatel také upozornil, že v bezprostřední blízkosti požárem zasaženého objektu začíná lesní porost.

Operační důstojník následně vyhlásil požární poplach jednotce profesionálů stanice Vsetín a jednotkám dobrovolných hasičů obcí Karolínka, Velké Karlovice a Podťaté. Jako první se na místo události, které je na samém okraji hasebního obvodu vsetínských hasičů, dostavila jednotka dobrovolníků z Karolínky.

Celodřevěný objekt autobusové zastávky byl již požárem prakticky zničen a na místě se nacházely pouze jeho dohořívající zbytky. Plamenné hoření se ale mělo tendenci šířit po svažitém terénu do blízkého lesa. Za použití jednoho „C“ proudu hasiči z Karolínky hrozbu přenosu požáru do lesa eliminovali a následně dohasili i zbytky objektu zastávky.

Na místo události byl povolán vyšetřovatel požárů z Valašského Meziříčí, který spolu s policisty zahájil prvotní úkony pro stanovení příčiny vzniku požáru. Vzniklé škody nebo uchráněné hodnoty nebyly zatím pro potřeby hasičů stanoveny.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet