Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní vozidlo skončilo po střetu s dodávkou v požární nádrži

V úterý 16. října 2012 ve 14:01 hod přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina hlášení o dopravní nehodě osobního vozidla a dodávky v obci Litohoř na Třebíčsku. Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Moravské Budějovice.

Provedeným průzkumem hasiči zjistili, že v místě došlo ke střetu osobního vozidla a dodávky. Po nehodě skončil řidič s osobním vozidlem v požární nádrži. Z potápějícího se vozu se naštěstí dostal vlastními silami ještě před příjezdem záchranářů. Při nehodě však utrpěl poranění a zdravotníky byl po nezbytném ošetření na místě události převezen k dalšímu ošetření do nemocnice.

Z havarovaného vozidla do požární nádrže unikly provozní kapaliny. Z tohoto důvodu si velitel zásahu na místo události vyžádal chemický kontejner ze stanice v Třebíči. Na požární nádrž hasiči nainstalovali sorbční hady.

Po zadokumentování dopravní nehody Policií ČR bylo vozidlo za pomoci navijáku z požární nádrže vyproštěno. V 15:44 hod byly následky dopravní nehody odstraněny a jednotky se vrátily zpět na základny.

Příčina, průběh a veškeré okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního vyšetřování.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet