Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FOTO: Řidič škodovky utrpěl těžká zranění po střetu s nákladním vozidlem, hasiči ho museli vyprošťovat

K vážné dopravní nehodě došlo 17. října odpoledne na hlavní silnici č. I/11 mezi Třebechovicemi pod Orebem a Petrovicemi na Hradecku. Na rovném úseku silnice se srazilo osobní vozidlo Škoda Octavia Combi s nákladním autem Volvo s přívěsem. Obě vozidla skončila po střetu v protilehlých příkopech.

Na místo ve 12:30 hodin vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolní hasiči z Třebechovic pod Orebem. Jako první na místo dorazila dobrovolná jednotka, která musela pomocí hydraulického rozpínáku vyprostit těžce zraněného řidiče škodovky. O síle čelního nárazu osobního auta do levé strany nákladního auta svědčí to, že motor škodovky skončil několik metrů daleko od místa srážky.

Po vyproštění si zraněného pětatřicetiletého muže převzala do péče lékař a záchranáři pozemní a letecké záchranné služby, kteří po zajištění základních životních funkcí řidiče letecky transportovali do královéhradecké nemocnice. Řidič nákladního auta vyvázl bez zranění.

Hasiči zabezpečili náklaďák proti požáru a odpojili autobaterie. Z poškozených nádrží uniklo zhruba 300 litrů nafty, které hasiči jímali do plastových nádob a sudů, uniklé látky zasypali sorbentem. Přes 600 litrů pohonných hmot museli hasiči přečerpat do speciálních nádrží. Po zadokumentování události Policií ČR jednotky odklidili střepy a plastové části a očistili vozovku od provozních náplní. Na místo byli povoláni také pracovníci odboru Životního prostředí, kteří zkontrolovali stav zeminy v příkopu, kam uniklo několik stovek litrů nafty. Hlavní silnice byla v místě nehody několik hodin uzavřena. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet