Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plačičtí hasiči na vavřínech neusnuli, stále se zdokonalují

Tuto sobotu probíhal před hasičskou zbrojnicí v Plačicích další z výcviků soutěžního družstva JSDH, jež se na letošním mistrovství ČR ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel JSDH v Blovicích umístilo na prvním místě.

Na připravených vracích byly simulovány vybrané pozice vozidel po dopravní nehodě a cílem soutěžního družstva bylo provést zabezpečení místa dopravní nehody, zabezpečení a stabilizace vozidel po nehodě a samozřejmě vyproštění zraněných osob bez použití hydraulického vyprošťovacího zařízení. To vše pod dohledem časomíry.

Pro tento výcvik byly připraveny celkem tři pozice, se kterými si soutěžní družstvo poradilo vždy do limitu 17 minut. Po ukončení výcviku byly zhodnoceny pokusy družstva a vytčeny chyby.

Něco málo o jednotce.

Jednotka PO Hradec Králové – Plačice, jejímž zřizovatelem je statutární město Hradec Králové, je zařazená v plošném pokrytí jako JPO III a má 18 členů. Velitelem JPO je p. David Rakovský.

K datu 16. 10. 2012 jednotka zasahovala celkem u 56 událostí. Disponuje CAS K24 Liaz 101 (SPS-THZ) a VEA Škoda Felicia. V současné době probíhají přípravy na dostavbu a rekonstrukci hasičské zbrojnice.

Úspěšná byla i naše mládež

Umístění na Okresním kolo hry Plamen 3. 10. 2012
Závody požární všestrannosti starší žáci 11. místo ze 30 zúčastněných
Závody požární všestrannosti: dorost jednotlivkyně – Danica Dlouhá 2. místo, Tereza Dvořáčková 4. místo, Natálie Šulcová 5.m ísto
Dorost jednotlivci – Tomáš Tlustý 6. místo
60 m s překážkami: mladší žáci – Jakub Svoboda 1. místo, Nikolas Dlouhý 3. místo
starší žáci – Michaela Vlčková 5. místo, Veronika Kubiasová 6. místo
29. 9. 2012 závody v požárním útoku – Libřice – starší žáci 1.místo

Stanislav Adámek
www.sdhplacice.webnode.cz

Sdílet