Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Čeští hasiči hlásí z Antalye zisk titulu mistra světa, Jakub Pěkný zaběhl rekordní „stovku“

O skvělý zážitek a hlavně výsledek se postaral v rámci VIII. Mistrovství světa v požárním sportu v turecké Antalyi Jakub Pěkný, který v běhu na 100 metrů s překážkami získal prvenství a zároveň vytvořil již během semifinálového rozběhu český národní rekord, který má hodnotu 15,11 vteřin.

„Po prvním soutěžní disciplíně, a sice výstupu do čtvrtého podlaží cvičné věže, se český tým dostal na průběžné čtvrté místo. Výsledek to není špatný, součet časů je nejlepší v historii naší samostatné reprezentace“, dodal Tomáš Lefner, vedoucí družstva.

Po dvou soutěžních disciplínách (výstupu do IV. podlaží cvičné věže a běhu na 100 metrů s překážkami) je český tým hasičů na průběžném čtvrtém místě. Prvenství zatím drží obhájci celkového vítězství hasiči z Ruska, na druhém místě je Bělorusko a třetí místo patří Ukrajinským hasičům.

Na sportovní týmy čeká štafeta na 400 metrů s překážkami a královská disciplína, a sice požární útok, ve kterém čeští hasiči drží světový rekord.

Na VIII. Mistrovství světa v požárním sportu české hasiče reprezentují závodníci:

Bc. Karel Ryl, Kamil Bezruč, Pavel Krpec (všichni HZS Moravskoslezského kraje),Milan Netrval, Ing. Jaroslav Hrdlička (oba HZS Plzeňského kraje), Jakub Paulíček, Petr Mařan (HZS Královéhradeckého kraje), Ing. Jakub Pěkný (HZS Ústeckého kraje), Jan Hopp (HZS hl.m. Prahy) a Martin Stuchlík (HZS kraje Vysočina) a vedoucí sportovní delegace ing. František Zadina, člen delegace a překladatel ing. Jaroslav Novotný, rozhodčí ing. Zdeněk Nytra, vedoucí družstva ing. Tomáš Lefner, trenéři reprezentace Josef Pěnča a Ivan Ressler.

kpt. Ing. Ivana Svitáková
tisková mluvčí
Ministerstvo vnitra – GŘ HZS ČR
Sdílet
Seriál: Mistrovství světa v požárním sportu 2012