Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plačičtí hasiči na vavřínech neusnuli

V sobotu, 13. 10. 2012 probíhal před hasičskou zbrojnicí v Plačicích další z výcviků soutěžního družstva JSDH, jež se na letošním mistrovství ČR ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel JSDH v Blovicích, umístlo na prvním místě.

Na připravených vracích byly simulovány vybrané pozice vozidel po dopravní nehodě a cílem soutěžního družstva bylo jako vždy, provést zabezpečení místa DN, zabezpečení a stabilizace vozidel po nehodě a samozřejmě vyproštění zraněných osob bez použití hydraulického vyprošťovacího zařízení. Toto všechno pod dohledem časomíry. Pro tento výcvik byly připraveny celkem tři pozice se kterými si soutěžní družstvo poradilo vždy do limitu 17ti minut. Po ukončení výcviku byl zhodnoceny pokusy družstva a vytyčeny chyby.

Něco málo o JPO

Jednotka PO Hradec Králové – Plačice, jejíž zrižovatelem je statutární město Hradec Králové je zařazená v plošném pokrytí jako JPO III. a má 18 členů. Velitelem JPO je p. David Rakovský.

K datu 16.10. 2012 jednotka zasahovala celkem u 56 událostí. Disponujeme CAS K24 L 101 (SPS-THZ) a VEA Š Felicia. V současné době probíhají přípravy na dostavbu a rekonstrukci hasičské zbrojnice.

Úspěšná byla i naše mládež

  • Umístění na Okresním kolo hry Plamen 3. 10. 2012
  • Závody požární všestranosti starší žáci 11.místo ze 30 zúčastněných
  • Závody požární všestranosti: dorost jednotlivkyně – Danica Dlouhá 2.místo, Tereza Dvořáčková 4.místo, Natálie Šulcová 5.místo
  • Dorost jednotlivci – Tomáš Tlustý 6.místo

60m s překážkami: mladší žáci – Jakub Svoboda 1.místo, Nikolas Dlouhý 3.místo
starší žáci – Michaela Vlčková 5. místo, Veronika Kubiasová 6.místo

  • 29. 9. 2012 závody v požárním útoku – Libřice – starší žáci 1.místo

www.sdhplacice.webnode.cz


text: Stanislav Adámek

Sdílet