Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Praze řádil žhář, výsledkem je požár čtrnácti vozidel

Celkem čtrnáct vozidel zapálil zatím neznámý žhář v noci na dnešek v pražských Žabovřeskách. Na místo byla vyslána profesionální jednotka ze stanice číslo 8 – Radotín.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná autovrakoviště na kterém neznámá osoba pomocí akcelerantů zapálila několik vozidel. Hasičům se podařilo dostat požár pod kontrolu během krátké chvíle pomocí několika vodních proudů.

Když na místo požáru přijeli policisté, kriminalisté výjezdové skupiny a hasiči, nalezli u kotelny vrakoviště několik stop, nasvědčující tomu, že požár byl založený úmyslně. Jednalo se například o plastový kanystr, plechovku s vysoce hořlavou látkou a nástrahy. Policisté tak zajistili celkem sedm stop, které odeslali na expertizy a v dopoledních hodinách proběhlo doohledání místa požářiště společně s hasičem zjišťujícím příčiny požáru. Ten pak uvedl, že požár někdo založil minimálně na třech různých místech. Policisté prozatím čekají na vyčíslení škody ze strany majitele vrakoviště a od toho se pak bude odvíjet následná právní kvalifikace. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci a v případě dopadení hrozí prozatím neznámé osobě trest odnětí svobody až na jeden rok.

kpt. Bc. Jana Rösslerová

Sdílet