Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U vážné nehody v Bílovci zasahoval vrtulník LZS, na místě byla jedna osoba vážně zraněna

Dnes 21. října okolo osmé hodiny ranní přijala linka tísňového volání HZS Moravskoslezského kraje informaci o vážné dopravní nehodě osobního vozidla na silnici z Bílovce směrem na Lubojaty. Automobil tam narazil do stromu.

Na místo byla vyslána profesionální jednotka ze stanice Bílovec spolu s místními dobrovolnými hasiči.

Při příjezdu záchranářů byl čtyřiadvacetiletý muž, jenž ve vozidle cestoval, v bezvědomí a zaklíněný uvnitř vraku. Po jeho vyproštění zasahující lékař zjistil, že pacient utrpěl závažná mnohočetná poranění, a to v oblasti hlavy, hrudníku, pánve a končetin.

Zdravotníci museli zajistit dýchací cesty postiženého a připojit jej v přístrojem řízené ventilaci. Postarali se o ošetření jeho poranění, uložení do vakuové matrace a další úkony v rámci přednemocniční neodkladné péče.

Lékaři rovněž zahájili nitrožilní podávání léků a muže připravili k transportu do zdravotnického zařízení. Zraněný v ohrožení života byl poté letecky přepraven na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Jednotky zajistily místo nehody, pomohly ZZS s ošetřením zraněné osoby a jejím následným transportem do vrtulníku. Následně bylo provedeno protipožární opatření a zahájení likvidačních prací.

Sdílet