Pátek 3. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda poblíž obce Karolín u Kvasic má za následek dva zraněné a ztraceného psa

V 17:01 hodin přijalo operační středisko ve Zlíně oznámení o dopravní nehodě jednoho osobního vozidla, ke které mělo dojít poblíž obce Karolín u Kvasic na Kroměřížsku. Podle prvotních informací měla zůstat jedna osoba po nehodě ve vozidle zaklíněna.

Operační důstojník na místo události vyslal jednotku profesionálních hasičů stanice Kroměříž s jedním zásahovým vozidlem. Provedeným průzkumem pak velitel zásahu zjistil, že došlo k nehodě osobního vozidla zn. VW Golf, které zůstalo po nehodě ležet na levém doku v příkopu u cesty. Řidič vozidla a jeden spolujezdec byli již mimo vrak vozidla, další spolujezdec však zůstal uvězněn ve vozidle.

Hasiči po dohodě s přítomným lékařem zdravotnické záchranné služby provedli vyproštění zraněné osoby z vozidla a to bez použití hydraulického zařízení. Následně zraněnou osobu přenesli na nosítka a pomohli s jejím transportem k sanitnímu vozu. Jak se ukázalo, došlo také k poranění spolujezdce, který byl v době příjezdu našich hasičů mimo vozidlo. K jeho převozu do zdravotnického zařízení byl povolán druhý sanitní vůz.

Jednotka provedla nezbytná protipožární opatření a zajištění vraku vozidla proti úniku provozních kapalin.

Událost měla ještě jedno nečekané pokračování. Řidič vozidla uvedl, že přepravoval také psa, kterého po nehodě sám vypustil z kufru vozidla. Pes se ale na místě nehody nebo v bezprostředním okolí nenacházel. Hasiči tedy propátrali širší okruh okolo místa nehody, ale bez pozitivního výsledku. Další hledání pravděpodobně nehodou vystresovaného zvířete bylo ukončeno.

Po příjezdu dopravní policie na místo události a jeho převzetí, hasiči ukončili likvidační práce a vrátili se na svou stanici.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byl provoz na komunikaci řízen policií.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet