Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Havaroval kamion s pilinami

Bez zranění zhruba padesátiletého řidiče skončila v pondělí 9. 10. 2006 dopoledne v Českém Těšíně dopravní nehoda polského kamionu Volvo s návěsem, který vezl piliny.

Převrátil se před desátou hodinou ve Frýdecké ulici při sjezdu na dálniční přivaděč směřující ke státní hranici s Polskem v Chotěbuzi.

Na místě zasahovaly dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic v Karviné a v Českém Těšíně. Karvinská jednotka odčerpala z nádrží převráceného kamionu zhruba 300 litrů pohonných hmot, českotěšínská jednotka zajišťovala místo dopravní nehody do doby, než přijela specializovaná firma na vyproštění kamionu a návěsu.

Hrozilo omezení dopravy na státní hranici. V jednom směru nakonec nemusela být omezena doprava vůbec, ve druhém zhruba jen na půl hodiny. Policistům ČR se podařilo dopravu v tomto směru odklonit na část komunikace, která je ještě ve výstavbě, ale již má asfaltový koberec.

Pohonných hmot uniklo do půdy patrně jen minimum, přesnější informace mají pracovníci odboru životního prostředí Městského úřadu v Českém Těšíně, kteří na místo dopravní nehody přijeli. Z korby kamionu se vysypala odhadem sedmina nákladu pilin.

Po příjezdu specializované firmy s těžkou technikou hasiči pomáhali s vyproštěním kamionu, což se jim podařilo kolem půl třetí odpoledne. Kamion byl ihned odtažen z místa nehody, zřejmě do areálu specializované firmy. Vyproštění návěsu může podle odhadu hasičů trvat další desítky minut, možná až dvě hodiny.

Kamion s pilinami zřejmě směřoval do Polska. Polský řidič hasičům tvrdil, že tuto trasu absolvuje dvakrát až třikrát denně a že se mu něco takového stalo vůbec poprvé.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet