Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při střetu dvou vozidel byli zraněny celkem čtyři lidé včetně pětiletého dítěte

K dopravní nehodě dvou osobních vozidel došlo včera před 18. hodinou v ulici Na Olivě v Opočně. Při srážce osobních aut Škoda Felicie a Fiat Punto byli lehce zraněni čtyři lidé.

Na místo události vyjeli profesionální hasiči z Dobrušky. Ti po příjezdu na místo vyprostili spolujezdkyni, která zůstala uvězněna uvnitř škodovky a stěžovala si na bolesti zad. Řidič vyvázl bez zranění.

V autě cestovalo ještě pětileté dítě, které utrpělo řezné poranění brady. Malému pacientovi hasiči věnovali pro zmírnění stresu z celé události plyšového dráčka Záchranáčka. Ve druhém vozidle cestovaly dvě ženy, které utrpěly šok. Po příjezdu záchranné služby byli všichni zranění předáni do péče záchranářů a převezeni do nemocnice.

Hasiči zajistili obě vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Uniklé provozní náplně zasypali sorbentem a po zadokumentování události Policií ČR odstranili vozidla mimo vozovku a očistili silnici. Zároveň provedli nasvícení místa nehody pro potřeby policejního vyšetřování. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet