Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní vozidlo spadlo z mostu a začalo hořet, tak zněl scénář dnešního cvičení složek IZS v Teplicích

Profesionální jednotka HZS Ústeckého kraje ze stanice Teplice a dobrovolné jednotky SDH z Proboštova, Teplic – Sobědruh, Zdravotnická záchranná služba, Policie ČR a Městská policie Teplice se zúčastnily prověřovacího cvičení jehož téma bylo pád osobního vozidla z mostu s následným požárem v Hornické ulici v Teplicích.

Cvičení proběhlo dne 24.října od 9:21 do 10:10. Scénář cvičení byl jasně daný. Osobní vozidlo mělo prorazit zábradlí a zřítit se z mostu. K nehodě došlo z důvodů snížené viditelnosti způsobené kouřem z ohně, který v mostní konstrukci rozdělali dva bezdomovci.

Při nehodě byli zraněni celkem 4 lidé a auto po pádu na zem začalo hořet. Zraněni byli oba dva bezdomovci, řidič vozu a jeho spolujezdkyně, která byla v šoku. Hasiči požár auta zlikvidovali, zraněným lidem poskytli předlékařskou pomoc a předali je Zdravotnické záchranné službě. Jeden ze zraněných byl v bezvědomí hasiči dopraven do sanitky z mostu pomocí lezecké techniky. Cílem cvičení bylo prověřit součinnost jednotek IZS.

Foto: Pavel Kuchař HZS Ústeckého kraje

Lukáš Marvan
komisař – tiskový mluvčí
HZS Ústeckého kraje
Sdílet