Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rušné ráno na Vysočině

Dnešní ráno – úterý 10. 10. 2006 – bylo pro hasiče na Vysočině plné událostí.

V 02:45 hodin vyjížděli profesionální hasiči z Náměště nad Oslavou a Třebíče a dobrovolní hasiči ze Studence a Pozďatína k požáru hranice palivového dřeva do obce Studenec. Hranice dřeva – cca 5 m3 se nacházela v blízkosti stodoly. K likvidaci požáru byl nasazen 1 C proud. Škoda způsobená požárem byla vyčíslena na 2.000 Kč. Příčina požáru je v šetření.
V 03:39 hodin vyjížděli hasiči v Jihlavě do pivovaru k odčerpání uniklého piva z výtahové šachty. Nasazeno bylo hydraulické čerpadlo. O úniku byl informován odbor životního prostředí Magistrátu Jihlava a Česká inspekce životního prostředí.
V 05:30 hodin vyjížděli hasiči z Jihlavy na 128. km dálnice D1 ve směru na Brno, kde došlo k dopravní nehodě kamionu převážejícího televizory. Při příjezdu na místo bylo vozidlo na boku mimo dálnici. Nikdo nebyl zraněn. Hasiči zajistili místo nehody a místo události předali Policii ČR a specializované odtahové firmě.
K další dopravní nehodě vyjížděli v 06:00 hodin hasiči z Moravských Budějovic jako mezikrajská výpomoc k obci Grešlové Mýto na Znojemsku. Při dopravní nehodě došlo ke střetu dvou osobních automobilů: Peugeot 306 a Citroen Jumper. Hasiči předali 2 zraněné osoby zdravotnické záchranné službě, provedli protipožární opatření a sorbentem zasypali uniklé provozní kapaliny.
V 06:52 hodin došlo u obce Laštovičky na Žďársku k tragické dopravní nehodě dvou osobních automobilů. Při nehodě došlo k usmrcení 2 osob, které hasiči ze Žďáru nad Sázavou museli vystříhat. Dále provedli protipožární opatření. V současné době zásah stále probíhá. Na místě je Policie ČR, která nehodu vyšetřuje.
V 07:59 byla na Krajské operační a informační středisko HZS kraje Vysočina nahlášena dopravní nehoda u obce Žirovnice na Pelhřimovsku. Na místo vyjeli dobrovolní hasiči z Počátek. Na místě bylo zjištěno, že se jedná o dopravní nehodu 2 osobních automobilů bez zranění. Hasiči zabezpečili místo nehody, uklidili vozovku a místo předali Policii ČR.



Denisa Vrbová
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina
Sdílet