Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

EPS zanamenala požár v části městského úřadu v Chodově, naštěstí jen cvičně

Během pátečního praktického výcviku na řešení následků dopravní nehody je vyhlášen poplach naší jednotce na požár v jedné z budov městského úřadu. Na místo okamžitě vyráží CAS 24 a automobilový žebřík AZ 30.

Naše cisternová automobilová stříkačka CAS 20 zatím zůstává na místě výcviku, jelikož je potřeba sbalit všechny věcné prostředky použité při výcviku. Po příjezdu prvního družstva na místo je prováděn průzkum a je zjištěno, že EPS zaznamenala kouř v boční budově úřadu. Na místě je zaměstnankyně městského úřadu a oznamuje veliteli, že je pohřešována jedna osoba.

V tu chvíli vychází najevo, že se jedná o prověřovací cvičení chodovské jednotky na nově přesunuté administrativní části úřadu. Velitel zásahu vysílá průzkumnou skupinu k vyhledání osoby, a k vyhledání ohniska požáru, které představuje zařízení vyvíjející umělý kouř. Postupně se na místo cvičení dostavuje všechna naše technika a každý hasič dostává úkol.

Provádí se ošetřování nalezené osoby, hašení požáru, odvětrávání budovy, doplňování hasební vody z hydrantové sítě. Po ukončení cvičení, na které se přišel podívat i starosta města, je provedena exkurze této části městského úřadu.

Foto a info: Hasiči Chodov – http://www.sdhchodov.cz

Sdílet