Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Všerubech na Plzeňsku unikla ve škole kyselina dusičná, několik desítek dětí muselo být evakuováno, jedna osoba byla zraněna

Únik kyseliny dusičné v prostoru kabinetu základní školy ve Všerubech na Plzeňsku zaměstnal v půl dvanácté dopoledne hasiče ze stanice Košutka.

Před příjezdem hasičů již škola zajistila otevření oken v druhém NP v severním křídle budovy.

Velitel nařídil průzkum zasažené části objektu se zaměřením na osoby ohrožené těkavou látkou a možnosti evakuace popř. záchrany a na zjištění rozsahu a možnosti provedení přetlakového odvětrávání evakuačních a zásahových cest. Průzkumem byla zjištěna přítomnost žáků v zásahové a evakuační cestě.

Hasiči ihned započali s přetlakovým odvětráváním chodby a zahájili evakuaci zbývajících dvou tříd. Zaměstnankyni školy, stěžující si na silnou nevolnost po nadýchání se výparů rozlité kyseliny, hasiči poskytli předlékařskou pomoc za využití SATURN OXI a povolali ZZS.

Jednotka provedla zasypání uniklé látky sorbentem a následně po sebrání kyseliny provedla neutralizaci podlahy kabinetu roztokem. Po celou dobu zásahu bylo prováděno přetlakové odvětrávání prostorů školy.

Po ukončeném nuceném odvětrávání školy a závěrečném průzkumu bylo MU předáno PČR. Vedení školy bylo poučeno o nutnosti dalšího větrání zasažených prostor. Nadále je případ v řešení PČR.

Sdílet