Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Opakovaně volal na pražské tísňové linky, hlásil fiktivní požáry i uložení bomby, teď mu hrozí vězení

Pražští policisté zadrželi a následně obvinili sedmadvacetiletého muže, který se dopustil trestného činu šíření poplašné zprávy. Muž v období od září do října opakovaně volal na linky tísňového volání a hlásil fiktivní požáry a dokonce i bombu na Hlavním nádraží v Praze.

V neděli 28. října napsal textovou zprávu svému kamarádovi, že mu zapálil byt. Ten však okamžitě zavolal na 158 a oznámil policistům, že kamarád, který se jmenuje … a volal z čísla … mu vyhrožuje zapálením bytu. Policisté okamžitě vyrazili do ulice Mikšovského, kde muž bydlel. Díky velmi dobré práci operačních důstojníků, se jim podařilo zjistit, že tento muž již v minulosti ze stejného telefonního čísla oznamoval požáry a bombu, přičemž výjezdy byly vždy falešné.

I přestože policisté na operačním středisku linky 158 přijmou denně více než 1 200 oznámení od občanů, dokázali odhalit tohoto muže, i přestože pokaždé volal a uváděl jiné jméno. Z tohoto důvodu jej policisté zadrželi a následně obvinili z trestného činu šíření poplašné zprávy. Každý výjezd policie a dalších složek integrovaného záchranného systému stál desítky tisíc korun, které budou po obviněném vymáhány.

nprap. Eva Kropáčová, PČR HMP

Sdílet