Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při pádu do výtahové šachty v Chodově utrpěl chlapec těžká zranění, po vyproštění putoval okamžitě do nemocnice

V úterý 30. října byl na tísňovou linku 112 krátce po devatenácté hodině nahlášen pád osoby do výtahové šachty v jednom z panelových domů v Chodově. Informace byla okamžitě předána na všechny základní složky integrovaného záchranného systému.

Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje vyhlásilo poplach jednotce Chodov s CAS 20 Tatra 815 a jednotce Sokolov s CAS 24 Scania na typ události záchrana osob z hloubek.

K zásahu vyjela JSDH Chodov ve stanoveném čase. Po příjezdu na místo, kde již byla hlídka městské policie, se průzkumem zjistilo, že došlo k pádu mladistvé osoby do prostoru výtahové šachty. Přístup nebyl žádný, velitel nařídil odstranění technických prvků, zabezpečujících prostor šachty. Na této činnosti se s hasiči podíleli i chodovští strážníci.

Po vniknutí do výtahové šachty byl zjišťován zdravotní stav a poskytnuta předlékařská první pomoc těžce zraněnému mladíkovi. Na místo se dostavila profesionální jednotka ze Sokolova a posádky RZP a RV střediska ZZS Karlovy Vary. Velení u zásahu převzal velitel sokolovské jednotky. Lékař zhodnotil aktuální zdravotní stav pacienta, který utrpěl těžká zranění, poté bylo rozhodnuto o jeho vyproštění z úzkého prostoru spodní části výtahové šachty. Zraněná osoba následně předána posádce ZZS a jednotky se vrátily zpět na své základny.

Zasahující technika:

  • JSDH Chodov – CAS 20/3400/210-S2Z Tatra 815 TERRNo1
  • HZS Karlovarského kraje stanice Sokolov – CAS 24/3400/210-S2Z Scania P340
  • Městská policie Chodov – Škoda Yeti
  • Policie ČR odd. Chodov – Škoda Octavia
  • ZZS Karlovarského kraje – Škoda Octavia (RV), Mercedes Benz Sprinter (RZP)

Foto a info: http://www.sdhchodov.cz

Sdílet