Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali čtyři muže z aut

Čtyři hasičská vozidla Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Bruntále vyjela ve čtvrtek 12. 10. 2006 odpoledne k dopravní nehodě dvou osobních aut u Bruntálu na silnici první třídy číslo 11 mezi Bruntálem a Rýmařovem.

Ze Škody Rapidu a Citroenu vyprostili celkem čtyři muže, řidič Rapidu ale srážku nepřežil. Silnice byla uzavřena v obou směrech.

Dopravní nehoda se stala na rovném úseku asi dva kilometry od Bruntálu u Václavova ve čtvrtek před patnáctou hodinou. Profesionální hasiči na místě vyprošťovali čtyři muže – samotného řidiče Rapidu mladšího věku a tři muže cestující v citroenu. Posledního člověka vytáhli v 15:20. Tři zraněné muže hasiči předali rychlé záchranné službě, která je odvezla do nemocnic.

Hasiči také zajistili obě vozidla před možným požárem, odpojili aku baterie, odčerpali pohonné hmoty a další provozní kapaliny a odjeli na stanici. Po vyšetření Policií ČR přijeli na místo dopravní nehody ještě jednou – pomoci naložit havarovaná auta na vozidlo odtahové služby a uklidit vozovku.

Frekventovaná silnice I/11 mezi Bruntálem a Rýmařovem byla zhruba od 15:00 hodin uzavřená v obou směrech. Zasahující odhadovali, že může být uzavřena až do 18:00 hodin, možná i déle.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet