Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Českých Budějovicích vjel řidič s autem pod nákladní vlak, na místě zemřel

Dnes, patnáct minut po desáté hodině ranní, došlo na železničním přejezdu v ulici J. Buděšínského ulici v Českých Budějovicích – části Rožnov ke tragické dopravní nehodě.

V uvedené době jel po místní komunikaci 68letý řidič s osobním vozidlem Ford C-Max, kdy zřejmě nerespektoval zvukové a světelné výstražné zařízení u železničního přejezdu a s vozidlem vjel do kolejiště v době, kdy tudy projížděl nákladní vlak ve směru od Horního Dvořiště na České Budějovice a došlo ke střetu.

Při dopravní nehodě utrpěl řidič Fordu mnohačetná poranění neslučitelná se životem, kterým bohužel na místě podlehl. Přesná příčina a míra zavinění je v současné době předmětem dalšího vyšetřování.

Případ dokumentují a šetří policisté z českobudějo­vického dopravního inspektorátu v součinnosti s pracovníky drážní inspekce. Provoz na železnici v místech, kde k dopravní nehodě došlo, byl obnoven dnes ve 12:30 hodin.

Škoda byla odhadnuta na 500 000 Kč (100 tisíc vlak, 150 tisíc trať, 250 tisíc automobil).


V souvislosti s touto vážnou dopravní nehodou žádají českobudějovičtí policisté případné svědky, kteří by mohli podat bližší informace k okolnostem a příčině události, aby se přihlásili buď osobně na Dopravním inspektorátu policie v Českých Budějovicích na Pražské třídě čp. 5, na lince 158, na telefonním čísle 974 226 588 – stálá služba dopravních nehod či na tel.: 974 226 578 u prap. Jana Švepeše.

Svým svědectvím tak napomůžete ke zjištění dalších informací k nehodovému ději. Děkujeme.


foto: HZS Jihočeského kraje

nprap. Regina Tupá
Policie ČR

Sdílet