Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru domu ve Slavkově u Brna hasiči našli mrtvou osobu, likvidace požáru trvala tři hodiny

Osmdesátiletá žena zemřela v noci na sobotu při požáru podkrovního bytu v rodinném domě ve Slavkově u Brna. 

Kouř a plameny v podkroví třípodlažního rodinného domu v Zámecké ulici zpozorovali příbuzní seniorky a ve 23.16 hodin zavolali hasiče. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanic ve Slavkově a v Bučovicích, a dobrovolní hasiči ze Slavkova a Křenovic. Seniorku hasiči zasahující v dýchacích přístrojích našli bez známek života. Přivolaný lékař konstatoval, že žena zemřela.

V podkrovním bytě hořelo v jedné místnosti, oheň se ze zařízení pokoje rozšířil do mezistropního prostoru. Hasiči proti plamenům nasadili jeden vodní proud, silně zakouřené podkroví odvětrávali od kouře.

Požár 12 minut po půlnoci dostali pod kontrolu. Prohořívající mezistropní prostor a konstrukci střechy postupně rozřezávali motorovou pilou a dohašovali lokální ohniska hoření. Likvidaci požáru ukončili ve tři hodiny po půlnoci.

Oheň zničil zařízení a strop pokoje, ostatní prostory podkroví zasáhly zplodiny hoření. Příčinu vzniku požáru zjišťuje vyšetřovatel HZS JmK, který si k šetření přizval policejní experty. Způsobenou škodu vyšetřovatel podle předběžného odhadu vyčíslil na 200 tisíc korun.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet