Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil na Rychnovsku zámečnickou dílnu u rodinného domu, škoda se i přes rychlý zásah hasičů odhaduje na dva miliony korun

Sedm jednotek hasičů likvidovalo dnes 3. listopadu brzy ráno rozsáhlý požár dílny u rodinného domu v obci Pěčín na Rychnovsku. Událost byla na operační středisko hasičů v Rychnově nad Kněžnou ohlášena v 05:41 hodin.

Foto: stanice Rychnov nad Kněžnou

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou, dobrovolní hasiči z Pěčína, Rychnova nad Kněžnou, Rokytnice v Orlických horách, Slatiny nad Zdobnicí a Vamberka a profesionální hasiči Pardubického kraje ze stanice Žamberk.

Při příjezdu první profesionální jednotky z Rychnova nad Kněžnou na místo hořela střecha zámečnické dílny o rozměrech zhruba 10 krát 15 metrů, která byla součástí obytného domu. Ten byl zrekonstruovaný a předělaný z bývalého statku. Majitel domu měl uvnitř dílny kromě zámečnického nářadí i stroje a různý materiál na údržbu zeleně. Velmi rychlým a účinným zásahem hasičů se podařilo zabránit rozšíření plamenů na rodinný dům. Došlo pouze k poničení malé plochy střechy obytného domu.

Uchráněné hodnoty na domě se odhadují na tři miliony korun. Hasiči nasadili na likvidaci celkem sedm vodních proudů a požár v 06:31 hodin lokalizovali. Stále probíhá rozebírání zničené střešní konstrukce dílny a vyklízení zničeného vybavení.

Hmotná škoda na dílně a jejím vybavení byla předběžně vyčíslena na dva miliony korun. Příčiny vzniku požáru budou předmětem dalšího šetření.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet