Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dům hořel týden po kolaudaci

Čtyři hasičské jednotky zasahovaly v pátek 13. 10. 2006 u požáru novostavby rodinného domku v Horní Lhotě na Opavsku. Předběžná škoda je odhadována na jeden milion korun. Příčinou vzniku požáru bylo navařování lepenky na střechu novostavby.

Požár byl ohlášen na operační středisko hasičů v pátek před polednem. Na místo dorazily dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic v Ostravě-Porubě a Ostravě-Zábřehu a dvě dobrovolné jednotky z Horní Lhoty a Hrabyně.

Požár se podařilo hasičům lokalizovat za deset minut po příjezdu první cisternové stříkačky z Poruby, jeho likvidace pokračovala další hodinu a půl, kdy hasiči museli rozebírat střešní konstrukci.

Jednopodlažní rodinný domek byl teprve týden po kolaudaci. Térovou lepenku (známou jako ipa) navařovali na střechu pracovníci stavební firmy v rámci kolaudačních oprav. Došlo k prohoření střechy i podkrovní části střechy, byla znehodnocena tepelná izolace a částečně poškozen interiér domku. Předběžnou škodu odhadli hasiči zhruba na milion.
Sdílet