Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Černý víkend na silnicích pokračuje

V neděli brzy ráno došlo v obci Prostřední Bečva na Vsetínsku k tragické dopravní nehodě mezi osobním autem a autobusem, která si vyžádala dva mladé životy.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozidlem, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů z Rožnova pod Radhoštěm s rychlým zásahovým autem. Po příjezdu bylo zjištěno, že na začátku obce došlo k tragické dopravní nehodě mezi osobním autem zn. Renault 19 a autobusem zn. Karosa. Podle svědků se dva mladí muži v osobním autě přiřítili do obce od Horní Bečvy, v zatáčce dostali smyk, přejeli do protisměru a na chodník. Poté se vrátili s autem zpět na vozovku, kde bokem vozu narazili do čela autobusu. Po srážce oba vozy skončily mimo silnici v příkopu.

Následkem střetu došlo k masivnímu poškození osobního auta a k velmi těžkým zraněním mladého řidiče i jeho spolujezdce. Oba muži svým zraněním podlehli a na místě zemřeli.

Jako první přijeli na místo nehody dobrovolní hasiči z Rožnova pod Radhoštěm. Okamžitě zahájili vyprošťovací práce, ale veškerá snaha o záchranu mužů byla marná. Vyprošťování nebylo jednoduché a ani rychlá pomoc nedokázala muže zachránit.

V autobuse, který se vracel na Slovensko, cestovalo asi 25 mladých osob. Podle prvotních informací nebyl nikdo vážněji zraněn. Všichni opustili autobus a odešli do nedaleké restaurace, kde počkali na náhradní dopravu. Policisté na místo přivolali psovoda, který prohledával hustě prorostlý břeh řeky Bečvy. Bylo zde totiž podezření, že při jízdě osobního auta po chodníku mohli být sraženi chodci, jejichž pohyb byl zvýšen probíhající diskotékou v nedalekém podniku. Při prohlídce nebyl nikdo další nalezen.

Doprava na hlavním silničním tahu byla výrazně omezena. Střídavě byla doprava řízena kyvadlově a chvílemi byla i zcela zastavena při šetření a zásahu složek integrovaného záchranného systému.

Hasiči zajistili oba vozy proti úniku provozních kapalin a proti případnému vzniku požáru. Po skončení šetření pomohli s úklidem vozovky a s odklízením vraků. Dopravní omezení skončilo až kolem páté hodiny ráno.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet