Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Povodně zasáhly Liberecký kraj, naštěstí jen v rámci cvičení s názvem VODA 2012

Vytrvalý déšť způsobil v Libereckém kraji povodně. Hasiči jsou od rána na nohou a zřizují štáb HZS Libereckého kraje. Řeka Jizera dosáhla 3. stupně povodňové aktivity a území ORP Turnov a Železný Brod žádají o koordinaci záchranných a likvidačních prací. Takový je námět dnešního celodenního cvičení orgánů krizového řízení a složek IZS Libereckého kraje s názvem VODA 2012. Hasiči jsou tak během dne žádáni o pomoc a musejí řešit vzniklé problémy.

Cílů cvičení je hned několik, především pak procvičit činnosti dílčích skupin štábu, předávání úkolů a požadavků. Mezi dílčími cíli a úkoly bylo také vedení dokumentace v elektronickém deníku zpráv, zabezpečení analýzy a řešení informací, požadavků a navázání spojení s ostatními krizovými štáby zapojenými do cvičení.

Současně se cvičením Voda 2012 dnes paralelně probíhá společné vnitrostátní cvičení ZDROJE 2012 ke koordinaci zabezpečení věcnými zdroji za krizové situace. V tomto cvičení povodně zasáhly nejen Liberecký kraj, ale také Pardubický a hlavní město Prahu.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet