Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvojí štěstí v Dolních Měcholupech

Slunečné odpoledne 12. 10. 2006 přineslo dvojí štěstí do pražských Dolních Měcholup.

V ten den byl poklepán základní kámen, a tím fakticky zahájena dlouho odkládaná a slibovaná výstavba nové hasičské zbrojnice. Zároveň bylo předáno nové hasičské vozidlo CAS 24 Scania.

Celá akce proběhla za účasti primátora hl. m. Prahy Pavla Béma, radního Rudolfa Blažka a dalších představitelů magistrátu – radního Klegy, šéfa OKŘ ing. Berana a ing. Guta. Za Městskou část Praha–Dolní Měcholupy se slavnosti zúčastnil starosta ing. Hagel se členy zastupitelstva a spousta občanů. Symbolický klíč od nové cisterny převzal velitel SDH a místostarosta Městské části Jiří Voříšek. Zásluhy hasičů vyzdvihl primátor Bém společně s radním Blažkem. Mimo jiné připomenul nasazení dolnoměcholupských dobráků při katastrofální povodni v roce 2002 i při stavbě protipovodňových hrází v roce 2005 cvičně a letos naostro. Dále pak skvělé druhé místo družstva žen na letošním Mistrovství republiky v požárním sportu v Litomyšli. Za Městskou část poděkoval pak starosta ing. Hagel i velitel SDH Voříšek.

Stavba zbrojnice přichází v hodině dvanácté, neboť ta stará se rozpadá a z důvodu restitucí a soudních pří ji není možno ani opravit.

CAS k 25, kterou Městské části Doní Měcholupy pro potřeby SDH darovala společnost Zentiva a která byla v minulosti rozsáhle repasována, bude převedena na Městskou část Praha Dubeč.

Pro Požáry.cz
velitel SDH Dolní Měcholupy
Jiří Voříšek

Foto: SDH Dolní Měcholupy

.............­.............­.............­.............­.............­.............­.............­.............­.............­.............­.............­..............

(vp) Jen pro doplnění informací: jedná se o téměř stejný vůz, jaký je v užívání dobrovolných sborů MČ Praha-Zličín a Praha-Kolovraty. Tedy nástavba klasické koncepce THT s čerpadlem Rosenbauer, rolety mají podélná madla, podvozek Scania P340 4×4. Výbava je u každé jednotky dle jejich přání a potřeb. Zde máte odkazy na zličínskou a kolovratskou Scanii: Kolovraty a Zličín. Jednu z těchto Scanii najdete i v naší knize Automobily ve službách českých hasičů.
Sdílet