Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čerpací stanice byla před požárem vykradena

15. října 2006, čtyři minuty po půlnoci, byl na operační středisko hasičů oznámen požár skladu u benzínové čerpací stanice v Litomyšli-Vlkově.

Při příjezdu litomyšlských profesionálních hasičů na místo události byl již sklad v plamenech. Na pomoc byla přivolána i dobrovolná jednotka hasičů z obce Čistá. Požár se podařilo hasičům v krátké době lokalizovat a následně i zlikvidovat. Uvnitř objektu byla nalezena tlaková nádoba, kterou bylo nutné ochlazovat, aby nedošlo k výbuchu. Požárem byl zničen celý obslužný objekt, v němž byla kancelář, prodejna, sociální zázemí a sklad.
Při šetření bylo zjištěno, že před požárem byl objekt vykraden a pachatel se snažil požárem zahladit stopy. Ke vloupání došlo tak, že zloděj proboural obvodovou zeď a tudy se dostal do prodejny. Zloděj šel pouze po zboží z prodejny, pohonné hmoty ho vůbec nezajímaly.
Podle sdělení majitele vznikla škoda přesahující 600 tisíc korun, je však možné, že škoda může být i podstatně vyšší. To v případě, že objekt bude muset být zcela zbourán.



por. Bc. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet