Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Brně hořela dvě auta

Osobní vozidlo Volkswagen Golf 1,8 Turbo dnes (16. října 2006) začalo hořet nedaleko brněnské spalovny v Jedovnické ulici. Řidič si za jízdy všimnul hustého kouře z motoru, a když zastavil, z auta začaly šlehat plameny.

Požár byl ohlášen ve 12:23 hodin, na místo vyjely dvě jednotky HZS a před jejich příjezdem se plameny ručními hasícími přístroji snažili hasit okolojedoucí řidiči. Hasiči vozidlo dohasili dvěma vysokotlakými proudy za deset minut. Požár však silně poškodil motorový prostor, přední část kabiny a také část karoserie. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na rozvodu paliva. Škodu na vozidle s rokem výroby 1988 vyšetřovatel předběžně vyčíslil na 50 tisíc korun, hodnotu uchráněné části auta rovněž na 50 tisíc korun.

K požáru vozidla hasiči dnes v Brně vyjížděli také do Vídeňské ulice. V tomto případě se jednalo o požár kamionu Volvo, kterému začalo hořet kolo návěsu. Požár byl operačnímu středisku HZS ohlášen v 7:55 hodin, na místo vyjely tři jednotky hasičů a před jejich příjezdem proti plamenům s ručními práškovými hasícími přístroji zasahovali řidič kamionu a pracovníci blízkého pneuservisu. Hasiči požár pomocí vysokotlakého proudu zlikvidovali v 8:20 hodin. Požár zničil pneumatiku a poškodil disk kola a blatník. Účinným zásahem se podařilo zabránit rozšíření požáru na nákladní prostor návěsu. Příčinou požáru byla technická závada na brzdě kola, škodu vyšetřovatel předběžně vyčíslil na 15 tisíc korun. Hodnotu uchráněné části vozidla pak na 100 tisíc korun.

kpt. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet