Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vrtulníky záchranářů se odpoledne nenudí, mají za sebou minimálně čtyři vzlety k nehodám

Krátce po půl druhé zasahovaly záchranné složky u nehody osobního vozidla nedaleko Mohelnice na Šumpersku, které sjelo z osmimetrového srázu u silnice.

Pšt minut před patnáctou hodinou pak hasiči, policisté i záchranáři včetně vrtulníku zasahovali u obce Hlinná na Litoměřicku, kde došlo také k nehodě osobního vozidla.

Znojemští profesionální hasiči v přibližně stejnou dobu zasahovali u obce Suchohrdly, opět u nehody osobního automobilu. Po příjezdu na místo se již o řidiče starali záchranáři, hasiči tak řídili dopravu a po odletu vrtulníku provedli likvidační práce.


Říčanští záchranáři zasahovali v pátek v 16 hodin u dopravní nehody nedaleko Kolovrat u Prahy. Srazila se zde 2 osobní auta. Mladý řidič ve voze Smart byl v bezvědomí a utrpěl mnohočetná těžká zranění.

Záchranáři jej z automobilu vyprostili a zahájili léčbu, lékař musel mladíka zaintubovat a připojit na umělou plicní ventilaci. Na místo byl přivolán vrtulník Letecké zdravotnické záchranné služby z Prahy, který zraněného transportoval do Fakultní nemocnice Motol.

V druhém voze byly lehce zraněny dvě dospělé osoby a dvě malé děti, utrpěly povrchová zranění. Záchranáři je po ošetření převezli sanitními vozy do Thomayerovy nemocnice v Krči.

ZZS Středočeského kraje

Sdílet