Sobota 18. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čtyři osoby byly zraněny při odpolední nehodě na Opavsku, u chlapce měli záchranáři podezření na poranění páteře

Čtyři posádky záchranné služby zasahovaly v sobotu dopoledne u dopravní nehody na Opavsku, při které došlo ke zranění čtyř osob. Podle hlášení mělo osobní auto narazit do stromu na silnici za obcí Kravaře ve směru na Hlučín.

Operátoři ZZS přijali informaci o události před jedenáctou hodinou. Na pomoc byly vyslány pozemní posádky záchranné služby z Opavy, Zábřehu u Dolního Benešova i vrtulník LZS z Ostravy.

Záchranáři ošetřovali čtyři pacienty mužského pohlaví, kteří byli při nehodě zraněni. Všichni byli při vědomí a s posádkami byli v kontaktu. Nejvážněji byl zraněn patnáctiletý chlapec, u něhož zasahující lékaři zjistili podezření na poranění páteře. Po prvotním zajištěný na místě byl pacient převzat na palubu vrtulníku a poté letecky přepraven do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

O dva roky starší chlapec musel být ošetřen s poraněním hlavy, osmnáctiletý mladík pak s poraněním obličeje. Šestačtyřicetiletý muž utrpěl poranění hrudníku.

Všichni tři byli nejprve ošetřeni v rámci přednemocniční neodkladné péče a následně je posádky sanitních vozidel transportovaly do Slezské nemocnice v Opavě – dva zraněné na chirurgickou ambulanci a jednoho na ORL ambulanci.

PhDr. Lukáš Humpl
mluvčí USZS MSK

Sdílet