Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Radek Málek získal na soutěži INBA Natural Olympia 2012 zlatou medaili

S „hasičským kulturistou“ Radkem Málkem jsme se potkali v Sydney a pozval nás i na trénink do posilovny. Jak se nyní ukázalo, náročné přípravy se vyplatily.

Na nejprestižnějším světovém klání v naturální kulturistice ve městě Reno ve státě Nevada Radek Málek vybojoval zlaté medaile v otevřené soutěži a v kategorii Masters1 (40 – 50 let).

Třetí zlatou medaili získal za celkové absolutní vítězství. Skvělým výsledkem si současně vybojoval právo startu v příštím ročníku této světové soutěže.

Příslušník HZS Jihomoravského kraje tak dosáhl na dosud nejvyšší ocenění své sportovní kariéry. Málek, který je držitelem řady titulů z republikových i mezinárodních soutěží, letos mj. zvítězil na mistrovství ČR, Evropy i světa.

Tři zlaté medaile, z toho dvě v kulturistice a jednu v silovém trojboji, vybojoval také na Světových hrách hasičů v australském Sydney.

Třiačtyřicetiletý Radek Málek je již 20 let profesionálním hasičem a svou sportovní kariéru rozvíjí při službě ve směně na brněnské požární stanici v Lidické ulici. Naturální kulturistice (kulturistice bez anabolických steroidů, růstových hormonů a jiných látek dopingového charakteru) se věnuje od svých 14 let. Provozuje také vysokohorskou turistiku a cyklistiku.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet