Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dohoda o spolupráci hasičů a záchranky v Karlovarském kraji v praxi, předvedli se i kolegové z Německa

První společné cvičení po podpisu Dohody o spolupráci uspořádali v sobotu dopoledne karlovarští hasiči se záchrannou službou. Společně si vyzkoušeli postup při dopravních nehodách.

Klasická dopravní nehoda. V autě převráceném na střeše je zaklíněný řidič. Cvičící mají jasné úkoly, pomoct zraněnému a vyprostit ho z auta. V něčem je ale toto cvičení jiné. Je první na základě historicky první podepsaného dohody o spolupráci mezi Hasičským záchranným sborem Karlovarského kraje a Zdravotní záchrannou službou Karlovarského kra­je.

Zdravotníci s hasiči se nejprve společně proškolili při odborném semináři, kdy hlavním tématem bylo správné ustavení zásahové techniky u nehod. V praktické části pak nejprve ukázali své postupy záchranáři z něměckého Plauen. Poté už karlovarští hasiči a záchranáři začali cvičit společný zásah při dopravní nehodě s vyproštěním. Na závěr vycviku se vyprošťování s hydraulickými nástroji vyzkoušeli i sestřičky a řidiči ze sanitek.


Informaci o podepsání smlouvy o vzájemné spolupráci mezi HZS KVK a ZZS KVK vám server POŽÁRY.cz přinesl v tomto článku: https://www.pozary.cz/…it-na-staze/

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet