Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pražští hasiči reprezentovali velmi dobře

Klub hasičů ve West Dentonu pořádal ve dnech 6.9.-7. 9. 2006 k 30. výročí svého založení sportovní akci, na kterou jsme byli pozváni. Sportovní klání bylo složeno z turnaje ve fotbale, golfu a běhu na 10 km, který vedl krásnou krajinou podél řeky Tyne.

HZS hl. m. Prahy vyslal delegaci pětadvaceti našich sportovců, kteří na poli slávy nezůstali pozadu a získali ve fotbale po těžkých bojích ve skupinách celkové třetí místo, kde nejlépe vynikl kapitán mužstva Jiří Pivoňka ve vstřelených gólech soupeřům. V golfu obsadil Jiří Kotáb a Antonín Kacbal slušné páté pořadí, které bylo vedením klubu Richardem Bullem (Ryton Club) ohodnoceno velice kladně za jejich zkušenosti ve hře a snahu. Následný běh na 10 km byl velkou neznámou a naši zástupci opravdu nezklamali a svojí bojovností získali pro družstvo druhé pořadí, jež bylo obsazeno Markem Hanušem, Davidem Šťastným a Martinem Peterem. Davida Šťastného jsme měli i ve vyhodnocení běžců (jednotlivců) na pěkném druhém místě. Naši sportovci nezklamali a přivezli klubovou trofej, která byla po návratu sportovců předána vedení HZS hl. m. Prahy.

Vše včetně přijetí naší delegace sportovců u přátel v klubu (Newburnu) a na jejich základnách, kde proběhly zajímavé exkurze s ohledem na výcvik, jsou již bohužel minulostí, která zůstala v našich myšlenkách s pocitem získaných přátel a poznání zajímavých míst. Následné závěrečné rozloučení bylo z jejich strany uskutečněno exkluzivně, a to přímo slavnostní večeří s vyhlášením a poděkováním všem účastníkům na půdě Newcastle United Fotball Clubu. Tam jsme poděkovali všem za pozvání a přátelské přijetí a předali naše dary. Zároveň jsme pozvali naše přátele z Newcastlu do Prahy s přáním je opět vidět.

Text: Slavomír Hološka
Foto: Jiří Kalcovský
Sdílet