Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tatru z potoka zachraňovali hasiči u obce Krásná na Frýdeckomístecku, na místo musely dva vyprošťovací speciály

Tři profesionální jednotky hasičů zasahovaly v pondělí 12. 11. 2012 několik hodin v lese u obce Krásná (okres Frýdek-Místek), kde se na střechu převrátil nákladní automobil Tatra s korbou a skončil v potoce vedle silnice.

Přívěs vozidla přitom zůstal stát na silnici. Hasičům se nakonec podařilo Tatru obrátit na bok a pak ji vytáhnout na „pevnou“ silnici.

Operační středisko hasičů bylo o nehodě v lesním terénu informováno v pondělí dopoledne krátce po desáté hodině. Na místo vyjely tři jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK – ze stanic Nošovice, Frýdek-Místek a Ostrava-Zábřeh, které mají mnoho zkušeností s vyprošťováním velkých vozidel z méně přístupných terénů.

Ze stanic HZS MSK z Frýdku-Místku a Ostravy přijely i dva vyprošťovací speciály (Tatra 815 a Mercedes Bizon), kontejner se sorbentem a pojízdná dílna.

Do potoka unikly zhruba dva litry provozních kapalin, hasiči zde instalovali sorbční hady a na hladinu nasypali sorbent. Řidič byl odvezen ke kontrolnímu vyšetření do nemocnice, odtud se vrátil zpět na místo nehody.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet