Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plameny zničily autoservis ve Velké Hleďsebi, škoda byla odhadnuta na tři miliony korun

Po půl sedmé večer přijali hasiči první hlášení o požáru v autoservisu ve Velké Hleďsebi u Mariánských Lázní. Na místo ihned vyjeli hasiči ze čtyř jednotek.

Jako první byli u požáru hasiči ze stanice v Mariánských Lázních, kteří potvrdili, že oheň zasáhl celou budovu servisu. Bylo tak nutné zavolat další posily, celkem u události nakonec zasahovalo deset cisteren a také výšková technika.

Hasiči od začátku ve spolupráci s městskou policií hledali poblíž místa požáru dostatečný zdroj požární vody z hydrantové sítě. Zásah bylo nutné vést s použitím velkého množství dýchacích přístrojů, místo velitel zásahu rozdělil na dva úseky, na každém hasiči nasadili několik vodních proudů.

Z budovy museli hasiči po dostatečném ochlazení vynést několik tlakových lahví, aby se dostali k ohniskům pod plechovou střechou, museli rozebrat část štítu budovy. Pro odvětrání pak bylo nutné do střechy vyříznout čtyři otvory.

Pod kontrolu dostali hasiči požár po čtyřech hodinách, důkladným průzkumem všech částí budovy o rozměrech zhruba 15×50 metrů vyloučili, že by uvnitř někdo zůstal, zásah je tak bez zranění. Hasiči na místě zůstali celou noc, za použití termokamery neustále kontrolovali celý prostor objektu, vyhledávali skrytá ohniska, která po objevení uhasili.

V dopoledních hodinách se pak do vyhořelého autoservisu vrátili vyšetřovatelé požárů, kteří společně s kriminalisty zjišťují příčinu požáru. Škoda je předběžně odhadnuta na 3 miliony korun.

V průběhu zásahu velitel na místo povolal i pracovníky správy a údržby silnic, noční teploty klesly k nule a silnice mokrá od požární vody začínala namrzat. Silničáři ošetřili povrch vozovky posypem.

Zasahující jednotky:

  • HZS Mariánské Lázně (CAS 20 MAN, CAS 30 T815–7, AŽ 30 MB, DA Hyundai)
  • HZS Cheb (CAS 32 T815, VEA Toyota)
  • HZSp SŽDC Cheb (CAS 32 T815)
  • JSDH Tři Sekery (CAS 24 Š706)
  • JSDH Teplá (CAS 20 MAN)
  • JSDH Drmoul (CAS 32 T815)
  • JSDH Dolní Žandov (CAS 24 Š706)
  • JSDH Mnichov (CAS 24 L101, CAS 32 T148)
Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet