Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mít hasicí přístroj se vyplatí

Ve středu ráno došlo v údržbářské dílně jednoho podniku ve Slušovicích k požáru odstaveného nákladního kamionu, který poškodil část vozu a způsobil škodu za 300 tis. Kč.

Dne 18. 10. 2006 v 08:51 hod. byli hasiči informováni o požáru nákladního auta ve Slušovicích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma cisternami, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Slušovice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v jedné z hal místních firem došlo k požáru odstaveného tahače s návěsem.

Před příjezdem hasičů se podařilo zaměstnancům firmy použít ruční hasicí přístroje, a zásadním způsobem tak zabránit většímu rozšíření požáru. Po příjezdu hasičů byl požár dohašen a zásahem se podařilo zabránit velkým škodám. Po uhašení plamenů musela být celá hala odvětrána od kouře. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. K požáru došlo během běžné údržby vozidla a požár poškodil část tahače a část návěsu. Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně technická závada, která bude potvrzena nebo vyloučena dalším zkoumáním v odborném servisu. Způsobená škoda byla vyčíslena na 300.000 Kč. Včasným a rychlým zásahem zaměstnanců i hasičů se podařilo uchránit hodnoty tahače a návěsu za 1 mil. Kč.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet