Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sedmadvacetiletý řidič ujížděl policistům, naboural a zemřel

Na základě vyžádané součinnosti šumperských policistů vyjela v nočních hodinách dne 17. 11. 2012 policejní hlídka z OOP Rýmařov k možnému zajištění úseku silnice v obci Rýmařov.

Zde mělo směřovat vozidlo Škoda Octavia, které bylo pronásledováno v souvislosti se šetřením trestné činnosti na Šumpersku. Pronásledované vozidlo po přejetí z lokality Šumperska směřovalo na Rýmařovsko ( viz. tisková zpráva 19. 11. 2012 za KŘP Olomouckého kraje-PIO).

Krátce před jedenáctou hodinou v noci dne 17. 11. 2012 došlo na silnici I. třídy v obci Janovice na ulici Opavské k dopravní nehodě a to ještě dříve než vozidlo stačilo dojet k rýmařovské hlídce. 27letý řidič jedoucí s osobním vozidlem Škoda Octavia od obce Stará Ves, nepřizpůsobil rychlost vozidla svým schopnostem a vlastnostem vozidla.

Po projetí mírné levotočivé zatáčky dostal s vozidlem smyk, který nezvládl. Vyjel do levé poloviny komunikace a následně za její levý okraj. Zde narazil pravým bokem do sloupu elektrického vedení a do rohové části objektu místní restaurace. Následkem nehody utrpěl řidič těžká zranění v oblasti hlavy, kterým na místě podlehl.

Přivolaný lékař již konstatoval smrt. Byla nařízena soudní pitva. Bruntálští kriminalisté provedli ohledání vozidla a bylo šetřením rovněž zjištěno, že se jedná o odcizené vozidlo, po kterém bylo v měsíci listopadu vyhlášeno pátrání.

por. Ing. Ivana Křištofová

Sdílet