Sobota 18. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Tramvaje mají v Ostravě smolný den, bouraly hned na dvou místech, zraněni byli celkem čtyři lidé

Dnes ráno v 5.45 se na křižovatce ulic Výškovická a Pavlovová srazily dvě tramvaje linky č. 2. Při nehodě byla jedna tramvaj vykolejena dvěma podvozky a byli zraněni tři lidé.

Škoda byla předběžně odhadnuta na 300 000 Kč. Pravděpodobnou příčinou nehody je selhání lidského činitele – řidičky jedné z tramvají. Provoz na trati je v tuto chvíli zastaven.

Na místě události zasahovaly dvě posádky zdravotnické záchranné služby, které ošetřily tři pacienty. Devětačtyřicetiletá žena a sedmadvacetiletý muž byli lehce zraněni v oblasti zad a po poskytnutí první odborné pomoci je posádka přepravila na úrazovou ambulanci Městské nemocnice Ostrava.

Čtyřicetiletá žena pak utrpěla středně závažné poranění zad a dolní končetiny. Také ona byla předána do další péče ve zdravotnickém zařízení, v tomto případě na urgentním příjmu Fakultní nemocnice v Ostravě.

Všichni tři pacienti byli v době zásahu ZZS při vědomí a mimo bezprostřední ohrožení života.


K další nehodě tramvaje a kamionu došlo před pátou hodinou ranní u městského stadionu Ostrava-Vítkovice, při ní byl zraněn řidič kamionu. Havarovaná tramvaj stojí na kolejích vpředu, před kamionem.

V tuto chvíli ještě hasiči zasahují, po komplikacích s odbrzděním kamionu (které hasiči vyřešili natlakováním brzd), bude kamion odtažen pomocí vyprošťovacího speciálu Mercedes Bizon.

Posádka rychlé lékařské pomoci ošetřovala dvaašedesátiletého muže, který utrpěl středně těžké poranění hrudníku. Pacient byl při vědomí, komunikoval a nenacházel se v bezprostředním ohrožení života. Záchranáři jej následně předali na úrazové ambulanci Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Drážní inspekce (+ foto)

PhDr. Lukáš Humpl, mluvčí USZS MSK

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet