Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V přístřešku shořelo auto i motocykl

V pátek odpoledne došlo v Bohuslavicích u Zlína k požáru osobního auta a motocyklu v přístřešku pro parkování u jednoho z rodinných domů.

Dne 20. 10. 2006 ve 13:02 hod. byli hasiči informováni o požáru garážového stání v Bohuslavicích u Zlína.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma cisternami, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Bohuslavice u Zlína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru osobního auta, motocyklu a parkovacího stání u jednoho z rodinných domů.

Už při příjezdu hasičů byla značná část vozidla v plamenech a požár se rychle šířil do okolí. Hasiči bleskově natáhli dva proudy vody a požár postupně uhasili. Zásahem se jim podařilo zabránit dalšímu šíření plamenů nejen pod přístřeškem, ale i v okolní trávě a křovinách. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Vozidlo odstavil jeho majitel pod přístřešek dopoledne. Po asi pěti hodinách byl zpozorován požár v okolí palubní desky vozu. Plameny se rychle rozšiřovaly, ale jednomu z členů rodiny se podařilo před požárem zachránit jeden z motocyklů. Další motorka, přesněji její část, však zůstala společně s vozem Š 120 v parkovacím stání pod přístřeškem.

Požár zcela zničil osobní auto, část motocyklu a přístřešek pro parkování. Požárem způsobená škoda byla majitelem vyčíslena na 20 000 Kč. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektrickém rozvodu osobního auta.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet