Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Jesenicku se odehrály čtyři nehody, dvě z nich byly na stejném místě

Čtyři dopravní nehody, jedno lehké zranění a škoda přes 300.000 Kč, tak to je bilance nehodovosti z 21. listopadu na Jesenicku.

Největší škoda byla způsobena hned ráno okolo půl deváté u Rejvízu. Třiadvacetiletý muž za volantem vozu zn. Dacia Duster nepřizpůsobil na namrzlé vozovce svoji rychlost při najetí do levotočivé zatáčky. S vozidlem se dostal do protisměru a poté za levou krajnici.

Tady narazil do svodidel, převrátil se na střechu a pravým bokem narazil do vzrostlého stromu. Naštěstí mladý řidič při hrůzostrašně vypadající dopravní nehodě neutrpěl žádné zranění. Na voze je odhadována škoda na 250.000 Kč a kovovém zábradlí cca 5.000 Kč.


O deset minut později projížděl stejným úsekem i 48letý muž s vozem zn. SsangYong Musso. Vzhledem k situaci na silnici, kde se odehrála první dopravní nehoda, byl nucen strhnout řízení.

Při tom se dostal do smyku, vyjel vpravo mimo vozovku a narazil do břehu silničního příkopu. Škoda je předběžně vyčíslena na 70.000 Kč.


Další dopravní nehoda, která se odehrála o půl druhé odpoledne na Pomezí, si vyžádala na hodinu a půl uzávěru hlavního tahu na Javornicko.

Jednačtyřicetiletý řidič nákladního vozu nedbal při sjíždění do Lipové-lázní zvýšené opatrnosti. V levotočivé zatáčce najel příliš na kraj a poté se tahač dostal pravým bokem do hlubokého příkopu.

Na tahači vznikla škoda pouze 2.000 Kč a na nezpevněné krajnici 5.000 Kč. Kvůli vyproštění však musela být mezi 15 a 16.30 hodinou silnice uzavřena a doprava odkloněna.


Poslední nehoda se udála o půl čtvrté odpoledne v Supíkovicích. Tady 70letý cyklista přehlédl neoznačený výtluk ve vozovce. Po najetí do tohoto výtluku nezvládl řízení a i s jízdním kolem upadl na silnici. Při pádu utrpěl lehké zranění, se kterým byl převezen do místní nemocnice.

por. Ing. Tereza Neubauerová
Policie ČR

Sdílet