Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali v noci v Příboru řidičku auta, které narazilo do sloupu. Pomáhali také s ošetřením spolujezdce

Dvě jednotky hasičů zasahovaly v noci na neděli 25. 11. 2012 v Příboru (okres Nový Jičín) u nehody osobního automobilu Kia Pride, který skončil v betonovém sloupu elektrického vedení. Hasiči museli vyprostit zraněnou a zaklíněnou řidičku (ročník 1978), pomáhali také s ošetřením spolujezdce (ročník 1987).

Operační středisko hasičů bylo o nehodě informováno v neděli necelé dvě hodiny po sobotní půlnoci. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice v Novém Jičíně a jednotka dobrovolných hasičů z Příbora.

Hasiči zajistili místo nehody, pomáhali týmu Zdravotnické záchranné služby s ošetřováním zraněného spolujezdce a připravili se na vyproštění zaklíněné řidičky. Tu vyprostili pomocí hydraulického nářadí a předali ji do péče ZZS.

Rovněž zabezpečili havarované vozidlo před požárem, na vyteklé provozní kapaliny použili sorbent a osvětlovali místo nehody, mj. pro potřeby dokumentace Policie ČR. Po zdokumentování nehody hasiči silnici uklidili a vrátili se zpět na základnu.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet