Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Noční nehoda u Přestavlk na Přerovsku si vyžádala jeden lidský život, automobil narazil do stromu

Profesionální jednotku stanice Přerov vyslalo v sobotu 24. 11. 2012 operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje k pomoci po vážné dopravní nehodě osobního vozidla u obce Přestavlky na Přerovsku.

Linka tísňové pomoci převzala informaci o vozidle převráceném na boku krátce před jedenáctou večerní (22:22). Vůz po kolizi narazil do stromu a zůstal převrácen na boku v příkopu. V automobilu zůstaly dle prvotních informací uvězněné osoby.

Po příjezdu hasičů a lékařské pomoci zdravotnické záchranné služby a následném průzkumu byla ve vozidle nalezena zraněná osoba, ta svým zraněním na místě podlehla. Uvnitř auta byl také nalezen uhynulý pes.

Hasiči rovněž důkladně prozkoumali okolí, žádné další osoby nebyly nalezeny. Pokračovali v nutných protipožárních opatření a kontrole úniku provozních kapalin.

Po dobu šetření Policii ČR místo události nasvětlovali, následně zemřelou osobu a psa z vozidla vyprostili. Po naložení vozidla na odtahovou službu provedli závěrečný úklid komunikace a vrátili se zpět na svou základnu.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet