Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil střechu novostavby hotelu

Osm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů bylo dnes (26. října 2006) přivoláno k požáru střechy novostavby rekreačních bytů pod hotelem ve Špindlerově Mlýně.

Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen ve 12:17 hodin a na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Trutnova a Vrchlabí, dále dobrovolní hasiči ze Špindlerova Mlýna, Hostinného, Dolní Kalné, Černého Dolu – Čistá, Dolní Branné a Mladých Buků.

V době příjezdu první jednotky na místo události byl již požár ve druhé fázi hoření a zasaženy byly dvě třetiny střechy. Hasiči ihned začali s hašením požáru, který se rychle šířil na celou střechu. Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu ve 13:13 hodin. Hasiči museli rozebrat konstrukci střechy a dohasit ohniska požáru. Plameny zcela zničily střechu novostavby a způsobily škodu za 300 tisíc korun. Požár s největší pravděpodobností způsobila nedbalost dělníků, kteří na terase objektu svařovali lepenku. Přeskočením jiskry došlo k zahoření mezistropního prostoru a rozšíření na střechu objektu. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet