Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Medaile za bezpečnost ČEPS převzali na Pražském hradě i hasiči z Jihočeského kraje

Představenstvo akciové společnosti ČEPS udělilo ve čtvrtek 29. 11. 2012 v prostorách Míčovny Pražského hradu celkem 21 „medailí za bezpečnost ČEPS“.

Medaile byly uděleny jako výraz uznání mimořádného přínosu a ocenění dlouhodobé příkladné práce pracovníků orgánů veřejné správy, samosprávy, příslušníků složek integrovaného záchranného systému, zejména pak Policie ČR, Hasičského záchranného sboru ČR, Armády ČR, kteří se významně zasloužili o úspěšné plnění cílů, úkolů a závazků společnosti ČEPS na úseku ochrany kritické infrastruktury.

Spolupráce Hasičského záchranného sboru ČR a ČEPS se odehrává převážně v rovině ochrany kritické infrastruktury. Společně se podílí na tvorbě bezpečnostní strategie ČR, pořádají semináře, workshopy, cvičení. Jedním z klíčových problémů je například společný postup při řešení mimořádné události „blackoutu“ a zajištění dodávky energie subjektům (jak evropské tak národní) kritické infrastruktury.

Slavnostního aktu se zúčastnila i celá řada významných představitelů bezpečnostních sborů, včetně zástupců bezpečnostní vědy a výzkumu. Mezi oceněnými byli dva příslušníci HZS Jihočeského kraje plk. Ing. Milan Brabec – náměstek ředitele pro úsek prevence a civilní nouzové plánování Jihočeského kraje a plk. Mgr. Zdeněk Kala, MBA – náměstek ředitele pro úsek ekonomický a statutární zástupce ředitele HZS Jihočeského kraje.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet