Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

D5 si vybrala další oběť

K tragické dopravní nehodě dodávkového automobilu na 50. kilometru dálnice D5, směr Praha, úsek Mýto – Cerhovice, vyjížděli dnes (v sobotu 28. října 2006)v noci po třiadvacáté hodině letního času profesionální hasiči z Rokycan a Hořovic, ZZS a Policie ČR.

Při nehodě byla jedna osoba usmrcena a druhá zraněna. V době příjezdu hasičů byla zraněná osoba v péči ZZS. Druhá osoba, která z vozidla vylétla, se nacházela na vozovce v opačném pruhu a nejevila známky života. Hasiči zajistili místo nehody, pomohli ZZS s naložením zraněného, zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem a osvětlili místo nehody. Na místo dorazila také Správa a údržba dálnic, která místo nehody zajistila světelnou šipkou. Nehodu na místě vyšetřuje Policie ČR. Po zadokumentování nehody hasiče čeká asistence odtahové službě a úklid společně se Správou a údržbou dálnic.

Jedná se již v pořadí o druhou tragickou sobotní dopravní nehodu. K té první, osobního automobilu Škoda Fabie combi, došlo v sobotu před dvacátou hodinou večer na silnici mezi obcemi Labuť a Hošťka na Tachovsku. Asi šedesátiletý řidič tu z nezjištěných příčin vjel do protisměru, sjel z vozovky a bočně narazil do stromu. Z vozidla vypadl. Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Tachova ZZS a PČR. Lékař konstatoval mužovu smrt.

Tiskový mluvčí HZS Plzeňského kraje: por. František Vaško
Sdílet